Porodici Tomović neophodna pomoć

U selu Dolovi, 15-ak kilometara od Sokoca, živi porodica Tomović – Mirko i Milena i njihovo troje djece. Do prije nekoliko godina živjeli su u staroj porodičnoj kući Mirkovih roditelja, ali je ona izgorjela zbog neispravnih instalacija. Od tada su u neuslovnoj baraci.Počeli su graditi novu kuću, ali Mirko nema stalan posao a od nadničenja ne može zaraditi i da prehrani porodicu i da kupi materijal za kuću.

,,Samo da mi je da završim osnovno na kući da uđem sa djecom da više nisu u ovome. Duva sa svih strana, katastofa”, kaže Mirko i dodaje da mu treba samo krov nad glavom.,,Da mi je to da završim ostalog se ne bojim. Ja mogu zaraditi da prehranim djecu, ženu i sebe. Ljeti baliram i tovarim sijeno, kopam krompir, kopam kanale, cijepam i režem drva, svašta radim šta god ima. Kada je sezona mogu zaraditi za naš skroman život, ali zimi je bogami teže, nema posla nigdje”, ističe Mirko.Tomovićima na prvi pogled nedostaje svega. I hrane i odjeće ali oni žele samo pomoć da završe svoju skromnu kuću.

,,Imamo baštu, sve sijemo i od toga najviše živimo. Imamo i nekoliko koza”, ističe Milenka Tomović i dodaje da im je najpotrebnije da završe kuću koju su počeli graditi.

,,Samo da mi je to da završimo, da djeca imaju kupatilo i sobu”,kaže Milenka i napominje da su joj djeca Bogu hvala zdrava što je najvažnije.I najmlađi Tomovići sanjaju samo o novoj kući. Kažu nisu ni gladni ni žedni. Imaju šta da obuku kada idu u školu, a i dobri su đaci. Stidljivo priznaju da nemaju igračke ali to im, bar tako kažu, i nije najvažnije.

Trinaestogodišnji Rajko igra fudbal i tvrdi da je bolji fudbaler nego učenik.
Osmogodišnja Gorana pomaže mami čuvajući mlađeg brata tromjesečnog Gojka.Krov nad glavom za njih i njihove roditelje bio bi ispunjenje sna. Uzdaju se u dobre, humane ljude da će im pomoći i da neće dozvoliti da još jednu hladnu sokolačku zimu provedu u neuslovnoj baraci.

Kontakte telefon za pomoć Mirko Tomović 066-233-955

Komentariši