Varda pobjedom otvorila prvenstvo Republike Srpske

23.10.2016.

VIŠEGRAD – Košarkaši „Varde HE“ ostvarili su pobjedu od 79:67 na početku prvenstva Republike Srpske nad ekipom Rogatice.

Nakon ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, Višegrađani su prvi meč pred domaćom publikom imali protiv komšijske ekipe iz Rogatice. U prvih pet minuta meča igralo se koš za koš, da bi Varda serijom 8:0 stvorila prvu veću prednost, a trojkom Slijepčevića gosti smanjuju na 22:19 za kraj prve četvrtine. I dalje su domaći imali prednost, a Rogatičani su čekali prvu priliku i iskoristili je sredinom druge četvtine kada su poveli 27:26. Tada Radić pravi seriju 6:0 i odvodi domaće sa prednošću na odmor. U drugom poluvremenu se igralo više poen za poen, da bi Varda pred kraj četvrtine poenima Stanimirovića otišla na +13. Zadnjih deset minuta nije bilo dileme o pobjedniku, a u pojedinim trenucima semafor je pokazivao i +17. Na kraju su slavili domaći košarkaši i pokazali želju da se vrate u Premijer ligu BiH.

Igrač utakmice je Sudžum sa 20 poena i 15 skokova, pratili su ga Radić sa 16, Stanimirović sa 14, a Radović je imao 12 poena i 10 skokova. Najefikasniji na meču bio je Furtula sa 22 poena uz osam skokova, dok je Slijepčević imao 15 poena.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.