SUTRA PRETEŽNO OBLAČNO

26.10.2016.

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH sutra prije podne biće pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana, saopštili su meteorolozi.
Jutarnja temperatura će biti od pet do deset, na jugu od 12 do 16 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće deset do 16, na jugu od 17 do 21 stepen Celzijusov.

Ujutru će biti oblačno u krajevima od centralnog pojasa do sjeveroistoka, istoka i jugoistoka. Manje oblačnosti biće na sjeverozapadu, zapadu, dijelom na sjeveru i na jugu.

Oko rijeka i u kotlinskim predjelima česta će biti magla i niska oblačnost, iz koje može padati sipeća kiša ili rosulja.

Prije podne doći će do postepenog dizanja i raslojavanja oblačnosti, osim u planinskom pojasu i na istoku, gdje će se zadržati niska oblačnost, uz mogućnost mjestimične rosulje.

U većini predjela biće suvo. Poslije podne oblačnost će se postepeno smanjiti na sjeveru, zapadu i jugozapadu, a oblačno vrijeme će se preseliti iz centralnih predjela na istok, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni vjetar.

Danas je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili rosuljom u većini područja.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica pet, Mrakovica i Han Pijesak 11, Ivan-sedlo i Sokolac 13, Kalinovik i Goražde 14, Rudo, Gradačac, Sarajevo, Srebrenica 15, Višegrad, Mrkonjić Grad, Ribnik, Čemerno, Foča, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 16, Šipovo, Drvar, Jajce, Zenica 17, Srbac, Gacko i Banjaluka 18, Nevesinje, Doboj i Livno 19, Bileća i Neum 20, Trebinje 22, Stolac 23, dok su u Mostaru izmjerena 24 stepena Celzijusova.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.