TUGA VELIKA: On je gladan i bolestan, pomozite mu!

Tužna priča iz Prokuplja – mladiću Milošu Stojanoviću (22) potrebna je vaša pomoć kako bi pobedio bolest i glad. Njegova porodica nema novca, jedva sastavljaju kraj s krajem, i zato mole sve ljude dobre volje da im pomognu.”Moj sin je gladan i bolestan. Nas troje živimo od 15.000 dinara, mi ne znamo kome više da se obratimo, ali znamo da je njemu potrebna pomoć”, rekao nam je očajni roditelj.

Prema Goranovim rečima, njihov sin je do sada operisao dva tumora u vilici, a ima i probleme s koštano-zglobnim sistemom zbog čega je imao i operaciju kolena.

Miloš je završio prokupačku Tehničku školu. “Sada je sam i trpi velike bolove, ne može da izađe iz kuće i zbog toga je izgubio i drugove”, rekao je otac.”Njegove kosti su lako lomljive zbog nedostatka kalcijuma i teško se kreće. Nakon operacije u kolenu ima šipke i dva šrafa. Kosti mu postaju kao saće, i bole ga, a lekari su mu preporučili Ribarsku banju i poseban režim ishrane. Međutim, on skoro da nema šta da jede, gladan je i bolestan”, rekao je Goran Stojanović koji je 12 godina radio u Vojsci Srbije i na kraju ostao bez posla.

Osim tumora koje je operisao i bolesti kostiju Milošu se u poslednje vreme pojavio i veliki broj mladeža po telu koje mora redovno da kontroliše. “Na ramenu mu je izrastao mladež veliki kao šaka koji ga sada pritiska”, kazao je Stojanović.

Miloševa majka i Goranova supruga Jasmina nema posao. Ona ima probleme s bubrezima zbog čega joj je onemogućeno normalno da radi, a i mora da se brine o teško bolesnom sinu. Međutim, ona bi pristala na posao, ali kaže, zbog godina, niko neće da je zaposli.

Prema njihovim rečima, žive od samo 15.000 dinara, a krajem meseca prestaće da dobijaju socijalnu pomoć.

Miloša sada čeka još operacija, a njegova porodica ne može da mu obezbedi ni kiflu za doručak zbog teške situacije u kojoj žive.

U Centru za socijalni rad u Prokuplju rekli su ranije da ovoj porodici pružaju pomoć u skladu sa zakonom. Međutim, ta pomoć je minimalna i nikako dovoljna za Milošev oporavak i normalan život.

Iako ovog mladića život gazi, on je uspeo da završi Tehničku školu u Prokuplju i to smer za kompjutersko konstruisanje. Bio je odličan đak.

Milošev otac, kako sam kaže, grebe i rukama i nogama da dođe do posla. Ponekad cepa drva, pomaže drugima kada ga pozovu, ali za normalan život i Miloševu bolest to nije dovoljno. Kada plate stan i režije, ne ostane im bukvalno ništa, tvrdi ova porodica iz Prokuplja.

Budite humani i pomozite im, jer vaše malo njima može da znači mnogo. Pomozite Milošu da ne bude gladan, i da ima tri obroka dnevno. Pomozite mu da ozdravi.

Žiro-račun za pomoć Milošu Stojanoviću:

Agricole banka

330-4700100324934-62

Za uplate iz inostranstva

Instructions for customer transfers EUR

correspodent is:

AGRIFPP-Credit Agricole Paris

Acc. With Institution: 57A

MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad

Beneficiary: 59:

IBAN RS35330473020129756036

Milos Stojanović Donja Konjuša BB Serbia

Komentariši