POČEO VESLAČKI MARATON OD VIŠEGRADA DO BAJINE BAŠTE

U organizaciji Veslačkog saveza Srbije i Veslačkog saveza Republike Srpske počeo je veslački maraton od Višegrada do Bajine Bašte, s ciljem promocije veslačkog sporta.
Selektor Veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić rekao je da je u okviru ovog maratona održan javni čas u veslanju, s ciljem da Veslački centar koji je napravljen u Sasama kod Višegrada počne sa punim radom.

“Olimpijci Veslačkog saveza Srbije Miloš Vasić i Nenad Beđik i juniorski četverac, koji je drugoplasirani na prvenstvu Evrope, zaveslaće maratonsku trku i ovo će biti najduža trka u veslačkom sportu”, istakao je Ilić.

On je izrazio očekivanje da će ovo postati tradicionalna veslačka trka, sa još većim brojem čamaca i reprezentativaca iz Srbije i regiona.

Ilić je rekao da je rijeka Drina izuzetna značajna zato što je njena temperatura, posebno ljeti, pogodna za veslačke treninge. “Sigurno ćemo je maksimalno korisiti”, dodao je Ilić.

Član Veslačke reprezentacije Srbije i učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Nenad Beđik rekao je da je cilj ovog veslanja promocija ovog sporta u Republici Srpskoj.

“Drago mi je da je veliko interesovanje djece za naš sport koji je veoma lijep, a ujedno i najzdraviji od svih sportova koji postoje”, dodao je Beđik.

On je istakao da je u veslanju važna volja i izdržljivost jer je veoma težak sport.

Olimpijac Miloš Vasić rekao je da je odrastao blizu rijeke Drine i da je smatra svojom rijekom, kao i to da već ima iskustva sa ovom rijekom.

“Naš izazov je da veslamo od Višegrada do Bajine Bašte i mislim da ćemo uspjeti da izveslamo i prevaziđemo sve da bi stigli do cilja”, dodao je Vasić.

Povodom organizovanja Balkanskog šampionata u veslanju, koje je održano 2014. godine u Višegradu, izgrađen je Veslački centar na obali Drine, a najveći doprinos realizaciji ovog projekta dao je Emir Kusturica.

Komentariši