Pomozimo da do zime Umičevići dovrše kuću

02.11.2016.

BN televizija je pokrenula akciju za pomoć petočlanoj porodici Umičević iz Banjaluke, koja je ostala bez krova nad glavom, da do zime useli u novu kuću.anjalučanka Dragica Umičević već dvije godine živi kao podstanar sa sinom, snahom i dvoje unuka, nakon što je njihova stara i trošna kuća uništena u majskim poplavama 2014. godine.

Vaučerom Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske od 5.000 maraka uspjeli su da podignu zidove nove kuće. Stigli su do vijenca i tu stali.

Vlastitog novca nisu imali da nastave započete radove. Sada im treba pomoć da kuću stave pod krov.

Budući da su joj sin i snaha nezaposleni, a ona bolesna, Dragica sve nade polaže u ljude dobre volje.

Kaže da bi im bilo lakše kada bi uspjeli da dovrše kuću od pedesetak kvadrata.

Zbog nemaštine već nekoliko mjeseci nisu mogli da plate podstanarsku kiriju i uskoro bi mogli da ostanu bez krova nad glavom.Sin povremeno radi na dnevnicu, ali jedva uspijevaju da obezbijede lijekove za nju i hranu za djecu. Dragica nije sposobna za rad, a ne može ni da čuva unuke kako bi snaha radila.

Povremeno im pomaže Crveni krst, ali to nije trajno rješenje.

Porodica Umičević moli sve dobre ljude za pomoć, kako bi prije zime pokrili kuću i opremili barem jednu prostoriju za boravak.

Sve ostalo će, kažu, nekako sami.

BN televizija je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava i građevinskog materijala za porodicu Umičević, kako bismo im pomogli da do zime usele u svoju kuću. Vremena nema mnogo, ali računamo na humanost naših gledalaca i sugrađana.Već nam se javilo nekoliko ljudi spremnih da pomognu, a pozvali smo u pomoć i preduzetnike u oblasti građevinarstva.

Potrebni su: krovna konstrukcija, krovni pokrivač bilo koje vrste, beton, armatura, građevinski elementi, stolarija i material za vodo i elektro-instalacije.

Možete se javiti putem mejla: pomoziumicevicima@rtvbn.com ili na broj telefona 066/119-741.

Svaka pomoć je dobrodošla.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.