POČELA ŠKOLA VESLANJA

U Višegradu je počela škola veslanja, časom u osnovnoj i srednjoj školi tokom kojeg su učenici vježbali osnove ovog sporta na ergometru, spravi koja je simulator veslanja na vodi.
Ovim je počelo primjenjivanje sporazuma veslačkih klubova “Jedrina” iz Višegrada i “Partizan” iz Beograda.

“Na proljeće planiramo da sa članovima izađemo na vodu i krenemo sa veslačkim sportom na rijeci Drini u Višegradu, koji ima odlične resurse za bavljenje ovim sportom”, rekao je predsjednik Veslačkog kluba “Jedrina” Nebojša Marković.

On je istakao da veslački savezi Republike Srpske i Srbije imaju sporazum o specijalnim vezama, te da je Veslački savez Srbije već dao čamce.

“Dobili smo i čamac od Svjetske veslačke federacije koji je donirao Poljski veslački savez”, naveo je Marković.

Trener Veslačke reprezentacije Srbije Aleksandar Ivković rekao je da je ideja da se djeca upoznaju o veslanju, za koje je najvažnija volja, jer je to sport gdje uspijevaju najistrajniji.

Ivković je naveo da je među više od 50 zainteresovanih dječaka i djevojčica dvoje zadovoljilo standarde da budu u reprezentaciji Srbije i učestvuju na Balkanskom šampionatu, što su vrlo ohrabrujući podaci.

U Višegradu je povodom Balkanskog šampionata u veslanju izgrađen Veslački centar na obali Drine, a najveći doprinos realizaciji ovog projekta dao je režiser Emir Kusturica.

Komentariši