NEOPHODNA POMOĆ ZA TRINAESTOGODIŠNJEG MILANA SIMETIĆA

04.11.2016.

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Šekovićima pokrenuli su akciju za prikupljanje pomoći za liječenje trinaestogodišnjeg Milana Simetića, učenika sedmog razreda područnog odjeljenja te škole u naselju Papraća.
Milan boluje od teškog poremećaja funkcije bubrega i jetre, zbog čega mu je neophodna transplantacija oba organa, za šta treba obezbijediti značajnu novčanu sumu, rekla je Srni direktor škole u Šekovićima Milica Vasilić.

Zbog toga je kolektiv škole, na inicijativu Milanovih školskih drugova i nastavnika iz Papraće, pokrenuo ovu akciju u koju su se uključili i učenici i zaposleni iz Srednjoškolskog centra “Petar Drugi Petrović NJegoš” iz Šekovića.

“Milan je odranije bolešljiv i često je odsustovao sa časova, ali je, ipak, kada nije imao zdravstvenih problema i kada je bio prisutan u školi, uspijevao da savlada školsko gradivo i bude solidan učenik”, rekla je Vasilićeva.

Milanovo zdravstveno stanje pogoršalo se prije dvadesetak dana, kada je hitno prebačen u Univerzitetsku dječiju kliniku u Beograd.

Dječakov otac Joviša Simetić rekao je Srni da je Milan odmah priključen na aparate za hemodijalizu i da je uz njega neprestano majka Snežana.

“Ima još jednu terapiju da primi, tokom koje majka mora da bude uz njega, jer ona će morati, kada Milan izađe iz bolnice i dođe kući, da mu daje tu terapiju”, kaže Joviša.

Ocu Joviši je na Klinici rečeno da je dječaku neophodna transplantacija i jetre i bubrega i da će za te zahvate biti potreban veliki novčani iznos.

“U ovom trenutku ne znam koliko će novca trebati za te operacije. Očajan sam jer toliko novac nemam, a moram mu nekako pomoći”, kaže Joviša.

Niko iz porodice Simetić nije zaposlen. Joviša je ratni vojni invalid i povremeno zarađuje radeći za nadnicu, te od toga hrani petočlanu porodicu.

Porodica je otvorila žiro račun broj: 5543030028471273 kod Pavlović banke, te devizni račun, broj IBAN: BA 39 5542030013471243, na ime Joviša Simetić, za pomoć Milanu Simetiću.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.