VIŠEGRAD: Nema poplava , vodostaj u padu

09.11.2016.

Zbog velike količine kiše koja je padala već dva dana na prostorima Crne Gore i Srbije došlo je do naglog povećanja vodostaja rijeka Pive i Tare te i Lima koji dalazi iz pravca Rudog i Priboja koji se ulijevaju u tok rijeke Drine.
U toku posljenja 24 časa na područje Opštine Višegrad palo je oko 15.7 litara po metru kvadradnom kiše, što je na odnosu na jučerašnje stanje veoma povoljno gdje je palo oko 26,7 litara po metru kvadradnom kiše, samo na području Opštine Višegrad. Trenutna največa količina padavina je u Han Pijesku gdje je oko 30.3 l/m2 i u toku rijeke Drine to jeste u Foči gdje je palo oko 27.6 l/m2.
Pozitivno je to što nove padavine nisu dovele do obistinjenja jučerašnjih prognoza da će nivoi rijeka u dodatno rasti, te građani nešto mirnije mogu provesti dan uživajući u prvom snijegu koji je pao na većem području BiH. No, i dalje je opasno za one koji danas putuju, budući da je veoma moguće da se pred njima nađe klizav kolovoz, zbog čega se apeluje na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.