DRINA STAGNIRA

10.11.2016.

Protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik jutros iznosi 1.656 metara kubnih u sekundi, što je u odnosu na sinoć manje za oko 100 metara kubnih u sekundi, i ima tendenciju opadanja.
Dotok Drine do Zvorničkog akumulacionog jezera jutros je 1.680 metara kubnih u sekundi i nešto je veći od protoka kroz Hidroelektranu Mali Zvornik, ali to nije uslovljeno atmosferskim padavinama, nego planskim propuštanjem vode kroz drinske hidroelektrane.

Protok Drine na Hidroelektrani Višegrad iznosi oko 1.172 metra kubna u sekundi, a na Hidroelektrani Bajina Bašta 1.400 metara, što je u odnosu na juče manje za oko 280 metara kubnih u sekundi.

Služba Civilne zaštite Zvornik prati vodostaj Drine na terenu i preduzima potrebne mjere na zaštiti stanovništva i dobara u slučaju naglog povećanja vodostaja.

U Službi Civilne zaštite Srni je rečeno da je u naselju Karakaj voda ušla u podrumske prostorije dva stambena objekta, koja su u blizini Drine, ali da nema više opasnosti jer se voda povlači.

Kada protok Dine na Hidroelektrani Mali Zvornik dostigne oko 2.000 metar kubnih u sekundi onda postoji opasnost od izlivanja vode prvo u Vikend Naselju u Šepku, kao i ostalim naseljima nizvodno.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.