Riječ podrške novoj vlasti opštine Novo Goražde

10.11.2016.

Koliko je vremena trebalo da građani Novog Goražda izaberu pravog načelnika? Zaista mnogo. Ali, ovaj put su birali između pravih i pobijedio je najbolji, a najbolji će imati veliki zadatak u čemu ga/je moramo podržati svim silama, pa čak i moralnom podrškom koju možemo svi da pružimo koliko smo kadri. Najveći teret će ponijeti naša načelnica koja mora da ukloni sve ostatke prošlih vlasti koje su ovu opštinu doveli do toga da će se i struja, kad se ponovo priključi, smatrati uspijehom i prosperitetom. Koliko takvih propusta ima i koliko je to dno tek ćemo vidjeti dok se klupko, nadam se polako, bude odmotavalo. Biće interesantno kako će pojedini učesnici ”bivših” sve svoje kriminalne radnje koje su sprovodili u ime svojih partija, u koje su se kleli, braniti pod uslovom da imaju imalo poštenja i poštovanja prema građanima svoje lokalne zajednice.
Do sad nisam čuo da se iko pokajao ili da je dao nekakvu ostavku, nego baš suprotno, svi pokušavaju da se na bilo kakav način ponovo ubace u opštinu i riješe svoj radni status, bar na izvijesno vrijeme, bez obzira što su je doveli do prosjačkog štapa. Zaista licemjerno.
Ja se iskreno nadam da će nova načelnica biti na visini zadatka u izučavanju pomenutih radnji i da se neće libiti pokrenuti tužilaštvo u cilju raskrnkavnja ove mafije!

S poštovanjem,
Dr Predrag Maljukan

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.