Fulurija: Želimo napraviti moderan Savez

14.11.2016.

Rođen u Foči, 22.09.1962. godine. Živi i radi u Višegradu. Po zanimanju doktor medicine. Radio u Domu zdravlja Novo Goražde i Višegrad, gdje je obavljao i dužnost direktora Doma zdravlja. Radio u farmaceutskoj firmi Vetfarm doo Višegrad.
Od 2015. godine vlasnik i direktor Immuno pharm doo Višegrad, koja se bavi uvozom dijetetskih suplemenata. Izabran za odbornika Skupštine opštine Višegrad u dva mandata. Od 2010. do 2014. godine delegat u Vijeću naroda Republike Srpske.

Sportski radnik je od 2005. godine. Potpredsjednik je KK Varda, predsjednik PKO Romanija–Hercegovina, član Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske u dva mandata. Od 2013. godine član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Na funkciju predsjednika KS BiH imenovan je aprila 2016. godine.

Riječ predsjednika

U Upravnom odboru KS BiH sjede veoma odgovorni ljudi i nadam se da ćemo zajedno napraviti sistem koji će funkcionisati na temeljima zakona i ispuniti očekivanja sportske javnosti u podizanju kvaliteta reprezentativnih selekcija.

Cilj nam je napraviti moderan savez, brend koji će biti magnet za sve sportiste, sportske radnike, društvene subjekte i privrednike, a u funkciji promocije Bosne i Hercegovine.

Za ostvarenje ovih ciljeva potrebna nam je finansijska i stručna podrška državnih institucija, javnih i privatnih preduzeća.

Promocija države je najlakša kroz ulaganje u sport i sportske organizacije, i ništa ne diže adrenalin u jednoj zajednici kao sportski uspjeh.

basket.ba

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.