Dalibor Ilić: Seniorske minute veliko iskustvo

15.11.2016.

Veliki biser u svojim redovima ima Igokea, jer je 16-godišnji reprezentativac Srbije Dalibor Ilić na utakmicama Prve lige Republike Srpske potvrdio da se radi o talentu koji bi mogao da se dosegne ogromne visine.

Nevjerovatno da je Višegrađanin na tri dosadašnje utakmice u dresu Kozare, za koju igraju juniori Igokee, upisao dabl-dabl učinke. Protiv Borca je imao 20 poena i 11 skokova za 22 minuta, protiv Slavije 22 poena i 11 skokova za pet minuta više, a posebno impresivan je ovaj posljednji protiv Rogatice kada je za 34 minuta na parketu zabilježio 34 poena i 15 skokova.

– Teško je igrati protiv dosta starijih igrača. Trener Žarko Milaković ima povjerenja u mene i dao mi je dosta slobode u igri. Dopada mi se što imam ulogu lidera ekipe i svjestan sam da se tako postaje igrač. Na kraju sezone imaću neprocjenjivo iskustvo, a sve je ovo uvod za ono što me čeka u nastavku karijere. Dosta sam naučio već poslije ovih utakmica i ne brinem se za svoj razvoj – rekao je Ilić.

Ovaj mladić ima fenomenalne fizičke predispozicije, jer sa 203 cm visine ima raspon ruku 211 cm, a u današnjoj košarci ključnu ulogu imaju upravo atletske sposobnosti igrača.

– Svjestan sam koje prednosti mi donosi tijelo, ali da bi igrač bio kompletan mora da usavrši sve elemente i da ih primjenjuje na parketu. Sve što radim na treningu pokušavam da sprovedem u igri, jer se u tome ogleda napredak igrača i u kojoj mjeri usvaja informacije od trenera. Posvećujem veliku pažnju individualnom radu, a akcenat najviše stavljam na šut i tehniku. Igrač mora dobro baratati loptom kako bi u nekim situacijama sam sebi mogao da iskreira otvorene pozicije za poene – rekao je Ilić.

U završnici meča protiv Cedevite debitovao je u ABA ligi i sigurno je da će do kraja sezone dobiti još neki minut kod trenera Dragana Bajića. Zbog atletskih karakteristika može da brani sve pozicije i već sada pokazuje da je prava dabl-dabl „mašina“ sa NBA tijelom.

– Podjednako se snalazim na obje krilne pozicije, a sada u Prvoj ligi više branim četvorke. Imam poseban program rada u teretani, prilagođen mojim godinama, a sve je koncipirano u odnosu na kilažu. Na timskim treninzima dosta vremena posvećujemo radu na snazi kako bi stalno ostali u tonusu mišića – dodao je Ilić.

Rezultati Prve lige: Kozara – Rogatica 79:87, Borac – Radnik 54:76, Prijedor – Heo 74:54.

Glas Srpske – Ivan Dragičević

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.