MIĆI JOVIČIĆU PET GODINA ZATVORA ZA ZLOČIN U ŠTRPCIMA

Sud BiH prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je Mićo Jovičić postigao sa Tužilaštvom BiH i osudio ga na pet godina zatvora zbog učešća u otmici i ubistvu putnika iz voza u Štrpcima, u opštini Rudo, 1993. godine.
“Sud se uvjerio da je Jovičić ovaj sporazum potpisao svjesno i da je upoznat o mogućim posljedicama, te da predstavlja izraz slobodne volje. Sud je u skladu sa zakonom ustanovio da postoji dovoljno dokaza da se dokaže da je počinio djelo iz optužnice”, rekla je predsjedavajuća Sudskog vijeća Vesna Jasenković.

Jovičić, bivši pripadnik Druge podrinjske brigade Vojske Republike Srpske /VRS/, nema pravo žalbe na visinu izrečene kazne, prenosi Birn.

Jovičić je bio optužen zajedno sa Lukom Dragičevićem, Bobanom i Petkom Inđićem, Obradom i Novakom Polugom, Draganom Šekarićem, Oliverom Krsmanovićem, Radojicom Ristićem, Vukom Ratkovićem i Miodragom Mitrašinovićem, ali je njegov postupak razdvojen.

Prema optužnici, 20 civila koji su oteti iz voza u Štrpcima 27. februara 1993. godine, ubijeno je na području Višegrada.

Komentariši