OBILjEŽEN MEĐUNARODNI DAN SREDNjOŠKOLACA

18.11.2016.

VIŠEGRAD -Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca učenici Srednje škole „ Ivo Andrić“ organizovali su kviz opšteg znanja uz podršku profesora i direktora ove obrazovne ustanove.

Predsjednik Savjeta učenika srednjoškolskog centra „ Ivo Andrić“ Nikolina Kalinić govorila je o važnosti obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca, kao i o današnjem takmičenju u kvizu znanja.

„ Ovaj dan je nastao kao spomen na stradanje Praških studenata koji su 17. novembra 1939. otvoreno protestvovali protiv nacističke okupacije njihove zemlje“, podsjetila je Kalinićeva.

Ona je istakla je veoma važno podstaći mlade ljude da se što više aktiviraju jer su upravo oni jedan od najbitnijih faktora društva.

Kalinićeva je izrazila zahvalnost profesorima i direktoru koji su pomogli u realizaciji obilježavanja Dana srednjoškolaca i omogućili pobjedničkom timu nagrade u vidu knjiga.

Učenik drugog razreda višegradske Srednje škole Boris Tasić, koji je i jedan od takmičara iz pobjedničkog tima u kvizu opšteg znanja, rekao je da je danas pokazano zavidno znanje u svim takmičarskim ekipama.

Učenici Srednje škole „ Ivo Andrić“ danas su pokazali pored znanja i veliki nivo svijesti o važnosti obilježavanja ovog datuma.

U Bosni i Hercegovini Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se od 2009. godine.

Branka MARKOVIĆ visegradskevijesti.com

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.