KK “Varda-HE” u potpunom finansijskom kolapsu

20.11.2016.

Nakon dužeg vremena nedavno je održana Skupština KK “Varda-HE” na kojoj su usvojene ostavke dosadašnjeg Predsjedništva kluba, izbrano novo rukovodstvo ali i konstatovan potpuni finansijski kolaps kluba. Već više od 3 godine dugovi se gomilaju, klub je u tom periodu imao i probleme sa rukovodstvom i na početcima sezona ostajao bez predsjednika pa je tako, i pored promjene 3 predsjednika, klub u toku 3 godine bio ukupno 20 mjeseci bez predsjednika.

Sve je to rezultovalo padom u organizaciji, u rezultatima uz ispadanje iz Premijer lige BIH, ali i padom popularnosti među sponzorima. Trenutna dugovanja kluba su oko 60.000 KM a svi predviđeni prihodi su već, skoro u potpunosti, potrošeni. Stoga preskupa ekipa, za I ligu Republike Srpske, od 5 igrača i trenerom izvan Višegrada, uz troškove njihovog smještaja i ishrane, je apsolutno neodrživa.

– Moramo pristupiti što većem smanjenju troškova jer smo u potpunom finansijskom kolapsu. Nastojaćemo postići dogovor o sporazumnim raskidima saradnje uz izmirenje dosadašnjih obaveza, osloniti se na domaće igrače i nastojati da odigramo sve utakmice do kraja sezone. Napomenućemo da su igrači u ovoj sezoni primili samo pola primanja za septembar a da smo za prethodno kolo i odlazak na utakmicu u Teslić morali sakupljati novac od pojedinaca, prijatelja kluba. Takođe, na naplatu su pristigle i 3 presude pokrenute od igrača iz sezone ‘14/'15 koje drže blokiran račun kluba. – navode u novoj upravi kluba.

Takođe, u novoj upravi dodaju da su sadašnje ambicije kluba pokušaj finansijske stabilizacije, ostanak u I ligi RS, kaljenje domaćih mladih igrača i unapređenje rada sa mlađim selekcijama “Varde-HE”.

Narednu utakmicu protiv ekipe KK “Prijedor” košarkaši “Varda-HE” igraju na domaćem terenu uz oslonac na domaće igrače i trenerski kadar. Podržimo ih u nedelju, 20.11.2016.g. u 19:30, u sportskoj dvorani u Višegradu.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.