PROMOVISANA KNJIGA “ODSJAJ ZLATNOG ZVONA”

24.11.2016.

U višegradskom Domu kulture promovisana je zbirka poezije “Odsjaj zlatnog zvona”, autora Vesne Kojić.
“Naslov knjige je odsjaj, jer sve što je lijepo se sija i daje odsjaj, a u tom odsjaju se krije asocijacija na ljepotu. Naslov je i zlato, zato što je zlato vrijednost i zato što je život vrijedan zlata i zvono, jer predstavlja početak buđenja”, naglasila je Kojićeva.

Ona je dodala da je knjiga pripremana dvije godine i da je u njoj, uglavnom, pisana ljubavna tematika i svakodnevne životne priče.

Kojićeva je napomenula da Društvo ljubitelja pisane riječi “Most” iz Višegrada ima značajnu ulogu u njenom stvaralaštvu, jer podstiče na pisanje i promovoviše pjesme na manifestacijama.

Književnik Slobodan Ristović rekao je da pisanje posmatra kao “raskopavanje sebe”.

“Pisanje, to nije posao kojim se čovjek bavi, pisanje je ono što se bavi čovjekom. Ova knjiga je, prije svega, posvećena onima koji bi trebalo da se bave riječima u budućnosti, da sačuvaju srpski jezik koji je obasut raznim rđavim navalama”, naglasio je Ristović.

Ristović je rekao da se autor u knjizi nije bavila velikom poezijom, ali da se bavila velikim i važnim poslom, a to je lakoća pisanja.

“Vesna, kao i sve žene, na jedan fin, uzbudljiv način, opisala je sve ono što ide uz ženske duše – tananost razmišljanja, male slatke ženske tuge i nesanice”, dodao je Ristović.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.