Predmet “Čolović”: Još jedno lice zloupotrebilo službeni položaj

25.11.2016.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas su Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli Izvještaj protiv P.A. iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Ovo lice se sumnjiči da je u svojstvu predsjednika Komisije za koncesije Republike Srpske vršeći poslove nadzora i kontrole, koje je bio dužan po članu 20. Ugovora o koncesiji koncesionara Klaonica i prerada mesa AD Sokolac, nije izvršio službenu dužnost koju je bio dužan da izvrši – da prilikom kontrole i nadzora realizacije navedenog ugovora utvrdi i konstatuje stvarno stanje, te je sačinjavao zapisnike u kojima je svjesno navodio samo činjenice koje idu u prilog koncesionaru i uzimao za istinito, te nije konstatovao stvarno stanje.
U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je na taj način, između ostalog, omogućio protivpravnu imovinsku korist u najmanjem iznosu od 188.709 KM na štetu Budžeta Republike Srpske po osnovu neisplaćene koncesione naknade, kao i protivpravnu imovinsku korist koju je stekao daljim bespravnim korištenjem dodijeljenog koncesionog zemljišta po osnovu ostvarenih prihoda od poljoprivredne djelatnosti.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.