Potrebna pomoć dječaku Dušanu Lugonji

27.11.2016.

Luka Lugonja iz Višegrada, otac osmogodišnjeg Dušana koji ima tešku srčanu manu zbog koje je dva puta operisan, kaže da su dječaku potrebna sredstva za stalnu njegu i pomoć, što on ne može uvijek da mu obezbijedi jer je nezaposlen.

Lugonja, koji kaže da su mu mnogi zatvarali vrata i nisu pomogli, zahvalio je načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću što je omogućio da njegov sin, nakon što mu je pozlilo, bude prebačen u Beograd brzom intervencijom Helikopterskog servisa Republike Srpske.

On je podsjetio da se Dušan onesvijestio ispred Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu zbog poremećaja u impulsima pejsmejkera koji mu je ugrađen 2008. godine, te da je prevezen u fočansku bolnicu, a potom u Sarajevo.

„Iz bolnice u Sarajevu tražio sam da Dušan bude prebačen u Banjaluku, ali nisu htjeli da plate transport. Zahvaljujući načelniku opštine Višegrad, Dušan je prebačen u Beograd. Da se nije brzo intervenisalo on, najvjerovatnije, ne bi preživio“, rekao je Lugonja.
On je zahvalio za pomoć Helikopterskom servisu Republike Srpske i zaposlenima u kliničkim centrima u Beogradu i Sarajevu.

Đurević je posjetio dječaka i poželio mu brz oporavak sa željom da se što prije vrati u školske klupe.

„Pomoć koju smo pružili prije svega je ljudska i svi bi u ovakvim situacijama trebalo maksimalno da pomognu, pogotovo kada je riječ o djeci“, dodao je Đurević.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.