Anonimni dobrotvor iz Doboja obradovao porodicu iz Petrovog Gaja kod Prijedora

29.11.2016.

Penzioner iz Doboja, čija je životna misija da pomaže ugroženima i za kojeg dječiji osmijeh nema cijenu, unio je radost i toplinu u dom sedmočlane porodice Mrđa iz Petrovog Gaja kod Prijedora koja živi i više nego skromno.

Ovaj čovjek velikog srca izmamio je osmijehe siromašnoj i oboljeloj djeci, samohranim majkama i drugim porodicama iz RS i sa Kosmeta, a jedini uslov jeste da ostane anoniman. Na njegovom putu humanosti našla se i porodica Mrđa kojoj je u nedjelju darovao deset metara drva i 500 KM pomoći.

Odgledavši prilog u medijima o porodici Laze i Božane Mrđa, ovaj penzioner je odlučio da im pomogne jer, kako kaže, za sebe ima i više nego što mu treba, te taj višak želi da podijeli onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Glava porodice ističe da im je pomoć došla kad je najpotrebnije jer zima odavno kuca na vrata, a zbog besparice nisu imali od čega da nabave ogrev.

“Penzioneru iz Doboja smo zahvalni do neba jer je život vrlo težak i jedva sklapamo kraj s krajem. Supruga i ja nismo zaposleni, a imamo petoro djece, od kojih četvoro ide u školu. Najstariji sin ide u srednju u Prijedor, pa moramo na mjesečnu kartu trošiti 25 KM – priča Mrđa i ističe da im je jedini prihod socijalna pomoć od 150 KM mjesečno”.

Djeca porodice Mrđa, Milorad, Duško, Milijana, Marijana i najmlađa Nikolina u nedjelju su dobili po 100 KM i nekoliko kilograma slatkiša, ali drva su ih posebno obradovala jer sada znaju da im više neće biti hladno.

“Ako zima ne bude mnogo jaka, deset metara drva koje smo dobili će biti i više nego dovoljno da se grijemo sve do aprila, a novac će nam obezbijediti hranu za naredni mjesec”, rekao je Mrđa i dodao da je zimi nemoguće naći posao na nadnici, dok ljeti priskoči komšijama u pomoć u sakupljanju sijena, kopanju, cijepanju drva.

Humanista iz Doboja dobrotom i velikim srcem oduševio je građane Srpske i proljetos kada je odlučio da do kraja života stipendira troje djece s Kosova i Metohije. Posao u vezi sa isplatom novca mališanima na Kosovu povjerio je banjalučkom Odboru za pomoć Srbima na KiM.

“Nakon što me u maju impresionirao rekavši da hoće da stipendira troje djece sa Kosova u godišnjem iznosu od po 1.200 evra, ovaj darodavac ne prestaje da me iznenađuje. Nedavno je obezbijedio bicikl i školski pribor za jedno od desetoro djece porodice Slavković iz Gračanice. Poklonio je i televizor djevojčicama Danici i Nikoliji Maksimović iz sela Strelce kod Kosovske Kamenice koje je napustila majka”, rekao je predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.

Kazao je da će ovaj dobrotvor sličnu pomoć naredne sedmice uručiti i samohranoj majci Biljani Kokić iz Broda koja ima desetoro djece. Pomoć za operaciju Da humani penzioner iz Doboja i njegov gest zaslužuju veliku pažnju pokazuje i činjenica da je prije nekoliko dana uručio i 100 KM pomoći za liječenje četrnaestogodišnje Nikoline Dragojević iz Prijedora. Porodica ove oboljele djevojčice treba do kraja decembra da sakupi 70.000 evra kako bi Nikolina mogla otputovati na hitnu transplantaciju bubrega u Padovi, u Italiji.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.