Nakon ATV priloga Ćirići dobili novi dom

29.11.2016.

Prije samo dva mjeseca razmišljao je da sebi oduzme život a danas, ponosan, kaže da je pobijedio unutrašnje demone i shvatio da i nije tako strašno zatražiti pomoć. Ovo je Draganova priča, momka iz dubičkog naselja Hadžibair.

Teška neimaština, dugovi, bolesni roditelji, kuća koja se raspada… nisu ovi problemi nestali preko noći ali je krenulo nabolje nakon što je ATV emitovala prilog o Ćirićima. Nova kuća samo što nije gotova.

“Ni sam ne mogu da vjerujem da je za samo dva mjeseca napravljena kuća i to je za mene veliki san. Sad imam volju i želju da se borim i trudim da budem pravi domaćin i pomognem roditeljima koliko god mogu”, kaže Dragan.

On je takav, povučen, stidi se. Nije htio da traži pomoć a mi nismo mogli jer smo bolesni, priča Draganova majka. Dobrila ima karcinom, bori se ali i brine za sina. Nada se da će nova kuća biti novi vjetar u leđa. I blagosilja sve koji su im pomogli.

“Hvala ovim momcima, puno im zahvaljujem. Živi i zdravi bili kud god ‘odali i koraćali. Bog im dao sreće i zdravlja”, ističe Dobrila.

A momci su Draganovi drugovi koji su priskočili u pomoć. Ponajviše Đorđe. I sam se iznenadio odakle su se sve javljali za pomoć. I dodaje – možda su loša vremena ali ljudi, ipak, nisu.

“Do januara se nadamo da će porodica moći useliti. Mislili smo samo da ćemo doći do krova i pokriti ali dosta se ljudi odazvalo tako da ćemo uspijeti uraditi i unutrašnjost”, poručuje Đorđe Čavrić.

I to će biti prva stranica Draganovog novog života. Barem u ljepšoj kući. Pa polako. Uz ovakve drugare, biće bolje.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.