PEDAGOŠKI MUZEJ IZ BEOGRADA U ANDRIĆGRADU

30.11.2016.

Pedagoški muzej u Beogradu se kroz različit niz aktivnosti bavi negovanjem kulture sećanja na srpsko školstvo, a deo svog bogatog programa predstaviće u Andrićgradu 1. decembra 2016. godine. U Bioskopu „Doli Bel“ u 18 časova biće otvorena izložba „Selekcija akvizije“ autora Maje Nikolove, Filipa Trajkovića, Jelene Garović i Nine Atlagić. Za likovno oblikovanje izložbe zaslužan je dizajner Ivan Stanić.

Na otvaranju izložbe govoriće Nemanja Antović, bivši direktor Pedagoškog muzeja, Božidar Zejak, direktor Pedagoškog muzeja, i Miloš Milošević, režiser.

Na 12 panoa prikazan je razvoj vaspitanja i obrazovanja u Srbiji i među Srbima koji su živeli van njenih granica. Odabrane fotografije prikazuju učenike i učitelje osnovnih i srednjih škola, naslovne strane udžbenika, slike prvih učila, đačkih knjižica, svedočanstava ili uverenja o postavljenju i drugu arhivsku građu. Uz otvaranje izložbe biće prikazan dokumentarni film o Pedagoškom muzeju na temu razvoja srpskog školstva.

Za publiku u Andrićgradu ovo je jedinstvena prilika da se na neposredan način upozna sa radom Pedagoškog muzeja, ustanove koja se svojim radom zalaže za odbranu srpskog duhovnog i nacionalnog bića i predstavlja jedinstveno svedočanstvo školskog života na ovim prostorima.
Iskra.co

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.