VIŠEGRAD DOBIJA BISTU MEHMED PAŠE SOKOLOVIĆA

01.12.2016.

Višegrad je danas posjetio srpski biznismen iz Čikaga, Slobodan Pavlović.
„Cilj posjete je upoznavanje privrednog i kultirnog potencijala ove opštine i uspostavljanje saradnje sa višegradskim privrednicima , rekao je načelnik ove opštine Mladen Đurević.
On je istakao da Pavlović sa svojim saradnicima ima želju da pomogne Višegradu i ovom narodu u privrednom oporavku opštine i zapošljavanju omladine.
Pavlović je oduševljen Andrićgradom za koji kaže da svi Višegrađani trebaju biti ponosni na ovakav projekat koji je jedinstevn na Balkanu.
„ Moj poklon ovom gradu biće bista Mehmed- paše Sokolovića, koja je već dopremljena iz Čikaga i nalazi se u Slobomiru u Bijeljini“, kazao je Pavlović, dodajući da je bista rađena sedam godina i autorsko djelo umjetnika iz Sirije i Rumunije.
Načelnik Đurević istakao je značaj Pavlovićeve posjete gradu na Drini u smislu organizovanja zajedničkog sastanka sa višegradskim privrednicima ,koji će biti održan u prvoj polovini januara naredne godine.
„ Višegrad ima ogroman potencijal koji smo danas prezentovali ovom velikom srpskom investitoru i nadamo se dobroj i uspješnoj saradnji u budućem periodu“, rekao je Đurević.
Slobodan Pavlović je finasijski pomogao izradnju mosta na rijeci Rzavu kod manastira u Dobrunu i vodovoda za manastirski kompleks 2004 godine, u povodu 200 godina od početka Prvog srpskog ustanka.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.