Višegrad: Realizacija projekata uređenja grada

03.12.2016.

Višegrad iz godine u godinu pohodi sve više turista. Znamenitosti kao što su ćuprija i Andrićgrad privlače turiste iz cijelog svijeta. U vezi s tim nova opštinska vlast odlučila je da krene u realizaciju projekata uređenja grada.Za početak je odlukom Komunalne policije naređeno uklanjanje svih bespravno postavljenih objekata u gradu, a među njima je i bina koja je korišćena prilikom određenih svečanosti.

– Vlasnik bine je opština Višegrad. Komunalna policija je odlučila da naloži njeno uklanjanje, jer je nelegalno postavljena bez odobrenja na javnoj površini – kaže Mirjana Šimšić iz Komunalne policije.

Aleksandar Đukanović, v.d. načelnika Odjeljenja za urbanizam kaže da će bina, kao vlasništvo opštine, biti privremeno data na korištenje manastiru Dobrun.Nadležni u opštini ističu da postoje planovi za uređenje Gradskog trga, ali pošto se on nalazi u blizini mosta Mehmed paše Sokolovića koji je pod zaštitom UNESKO, potrebne su posebne saglasnosti.

– Mi ćemo se potruditi da izdejstvujemo sve saglasnosti, kako bi trg uredili na način kako to dolikuje – kaže načelnik opštine Mladen Đurđević.

U narednom periodu u Višegradu će se znatno ulagati u infrastrukturne projekte uređenja kompletnog grada, koji bi trebalo da dobije novi sjaj.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.