Petogodišnjoj Anji je hitno potrebna naša pomoć pozovite 1411

TESLIĆ – Petogodišnja djevojčica Anja Sekulić iz Teslića boluje od progresivne Batenove bolesti. Sve motorne funkcije tijela joj otkazuju i hitno je potreban nastavak liječenja bio-terapijom u Australiji koja košta 50 000 evra. Njeni roditelji, Goran i Vesna, taj novac nemaju, pa su njihovi prijatelji i sugrađani pokrenuli prikupljanje pomoći za Anjino liječenje.

Evo i detalja…

Anja Sekulić je rođena 7.3.2011. u Tesliću. Do treće godine Anja je bila potpuno zdrava djevojčica sa puno energije, vesela i umiljata.

Nakon toga roditelji primjećuju promjene na djetetu i odlaze doktoru. U prvim pretragama dolazi se do dijagnoze ,,Epilepsija”. Međutim, Anjino stanje se i dalje pogoršava.

Počela je gubiti ravnotežu i počinje češće padati. Nakon svih pretraga i nalaza iz USA, dijagnosticirana joj je Progresivna Batenova bolest-(NCL,CLN2).

Ova bolest je veoma rijetka, te u cijeloj BiH Anja je drugo dijete koje tu bolest ima. U cijelom svijetu od ove bolesti boluje oko 470 djece.

Bolest je jako okruta i dovodi do postepenog gubljenja motoričkih funkcija tijela, te bez terapije, do smrti.Roditelji, Goran i Vesna Sekulić saznaju o mogućnosti terapiranja preko organizacije ,,Zivot”iz Srbije.

Anju su roditelju odveli u bolnicu u njemački grad Hamburg. Uslijedile su pretrage i nakon 10 mjeseci odbijeno je da Anja bude primljena kao pacijent jer ne ispunjava kriterije.

Samo djeca koja još hodaju mogu da se liječe, a Anja to već sada ne može.

Anji je sada hitno, ali hitno potrebna pomoć, a to je nova terapija u Sydney/Australija.

Terapija je veoma skupa i roditelji nisu u finansijskoj mogućnosti da je plate.

Sa letovima, boravkom, prevodiocem, terapijom i Bio-lijekovima koje Anja treba, potrebno je 50.000 evra.

Roditelji ne mogu sami, a najviše na svijetu žele da izliječe svoje dijete.

Komentariši