Večeras održana projekcija filma “SAMI”

07.12.2016.

U prepunoj bioskopskoj sali Doli Bel u Andrićgrad, večeras je održana projekcija dokumentarnog filma “SAMI” autora i reditelja sveštenik Željka Gardovića.Pokrovitelji ove projekcije su bili Opština Višegrad i Srpska Pravoslavna Crkvena opština Višegrad.

Kako je rekao sam autor i režiser ovog dokumentarnog filma cilj mu je bio da se približi licima sa autizmom i roditeljima koji imaju dijecu sa autizmom .
U dokumentarnom filmu su učestvovali episkop austrijsko – švajcarski Andrej, mr Ljiljana Ćirović, psiholog Irena Vanić i Tatjana Nikolajević, dr Nenad Glumbić, i roditelji djece sa autizmom.

Šta znači autizam i da li se to liječi

Autizam je u skupini težih smetnji u razvoju koje se javljaju u ranom djetinjstvu, obično prije 3 godine. Iako se simptomi autizma i njihova ozbiljnost razlikuju, svi oblici ove bolesti utječu na djetetovu sposobnost komunikacije i interakcije s drugima.

Broj djece s dijagnozom autizma je u stalnom porastu. Nije jasno je li riječ o stvarnom povećanju ili je to posljedica veće informiranosti doktora i roditelja.

Iako ne postoji lijek za autizam, intenzivno, vrlo rano liječenje može napraviti veliku razliku u kvaliteti života mnoge djece s ovim poremećajem.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.