Načelnik obišao započeti projekat vodovoda Prelovo – Klašnik

23.12.2016.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević obišao je sa saradnicima započeti projekat vodovoda Prelovo – Klašnik.

„U ovom projekti nisu riješeni imovinski odnosi, nije izdata građevinska dozvola, ali smatram da je ovo izuzetno važan projekat, koji je potrebno nastaviti, kako bi stanovnici ovih sela imali vodu“, rekao je Đurević.

On je dodao da su tokom obilaska obišli Prelovo, Klašnik, Žlijeb i Odžake, kako bi pokušali naći nove izvore.

„Pokušavamo naći novo rješenje, jer sve što je do sad urađeno, nema dozvolu, a ni mogućnost nastavka radova“, istakao je Đurević.

On kaže da je do sada potrošeno oko 300.000 KM, a da projekat nije završen i da će opština sagledati sve mogućnosti, kako bi započeti projekat bio završen.Vršilac dužnosti Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je sagledana situacija izgradnje vodovoda i da su utvrđene nepravilnosti.

„Vodovod nema građevinsku dozvolu i mi moramo pokrenuti postupak legalizacije. Opšti interes koji je Vlada Republike Srpske proglasila za izgradnju vodovoda je istekao u junu ove godine, a opština Višegrad nije pokrenula postupak eksproprijacije u predviđenom roku od dvije godine, odnosno pokrenula je nakon isteka roka, što je Republička uprava za geodestke i imovinsko – pravne poslove odbila“, dodao je Đukanović.

Započeti projekat vodovoda obišli su, osim načelnika opštine i v.d.načelnika za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove, predstavnici izvođača radova i nadzorni organ, stručna lica građevinske struke, kao i mještani okolnih sela.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.