Maloj Nikolini potrebna pomoć

Porodica Simić iz Glavičica ima tešku životnu priču sa kojom se bori na svoj način.

Naime, Milan i Milena su u braku dobili sina koji je nakon dvije i po godne preminuo. Nakon toga Milena je rodila još jednog sina koji je preminuo nakon dva i po mjeseca dok je treći živio samo dvadeset pet dana.

Tuga, nevjerica, bol, zbunjenost i ogorčenost su ublaženi rađanjem male Nikoline ali ne zadugo. Nakon porođaja roditeljima je saopšteno da boluje od epilepsije i kreće nova bol, ponovo bolnice, nova ispitivanja i ponovo nova lečenja. Učestali napadi, dugi ili kratki slamali su već namučene roditeljske duše.

Nikolina, kada je imala godinu i po dana, počela je da pije sirup od koga su joj se napadi proredili i nekako je život tekao dalje. Onda je nastao novi problem za koji nisu ni slutili da će ga imati.

Nikolina nije mogla da govori. Uz pomoć logopeda ona je prije dvije godine uspjela da izgovori i prve riječi. Danas Nikolina ima šest i po godina, poteškoće u govoru zbog kojih još uvijek ne može u školu, i dalje je zavisnik od sirupa bez koga ne može da živi.

Njeni roditelji su nezaposleni a njen tata privatno zaradi oko 300 KM dok joj je samo za lijek mesečno potrebno 250 KM, i nije teško napraviti računicu.

Za logopeda teško da se može izdvojiti bilo šta. Nikolinina mama iako želi ne može da radi jer njena bolest je takva da je svaki sat neizvjestan, napad se desi nenajavljeno i neočekivano. Njima je potrebna pomoć, njima su potrebni prijatelji i podrška.

Naše malo, Nikolini i njenim roditeljima je cijeli svijet. Neka Nikolina postane naša svijetla tačka, neka nas ujedini i neka pobijedi dječiji život. Kontakt telefon:

Milena Simić 00387 65 367 – 575

ŽIRO RAČUNI: 554-402-00664601-58

devizni BA395542030052120117

Komentariši