KUSTURICA SVEČANO DOČEKAN U OPŠTINI VIŠEGRAD

26.12.2016.

Nakon četiri godine bespredmetnog razdvajanja Višegrada od Andrićgrada i opstrukcije od strane bivše vlasti, proslavljeni režiser i idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica danas je svečano dočekan uz pogaču, so i rakiju na vratima ove gradske kuće, gdje ga je ugostio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević sa saradnicima.
Dogovoreno je niz konkretnih projekata koji će biti realizovani u narednom periodu, čime će Višegrad dobiti visoko mjesto na mapi kulturnih turističkih prijestonica. Kusturica je, pored ostalog, obećao saradnju I podršku u organizovanju kulturne manifestacije „Višegradske staze“, te istakao značaj obilježavanja pobjede u Prvom svjetskom ratu, sa centralnim događajem u Andrićgradu.
Načelnik opštine Mladen Đurević: Dogovorili smo neke konkretne stvari koji će biti realizovani u korelaciji sa Andrićgradom. Prvi korak je izrada projektne dokumentacije za novi pristupni put prema kompleksu Andrićgrad, koji će biti od rzavskog mosta lijevom obalom Rzava prema novom stadionu I dalje prema parkingu. Izlazna saobraćajnica će biti trasom sadašnjeg ulaza u Andrićgrad.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.