Servisne informacije CJB Istočno Sarajevo za 25. 12. 2016. godine

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljena su dva krivična djela, nisu registrovana narušavanja javnog reda i mira, a dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

Nepoznato lice ili više njih, u toku noći 24/25.12.2016. godine, upotrebom vatrenog oružja oštetilo je stakleni portal na mesnici u Palama. Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim su konstatovana oštećenja na staklu u vidu šest rupa nastalih usljed ispaljivanja hitaca iz vatrenog oružja. U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i identifikaciji izvršilaca.

Policijskoj stanici Rudo, 25.12.2016. godine, R.M. je prijavio da je izvršen nasilan ulazak u njegov stan koji se nalazi u mjestu Uvac, opština Rudo. Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da je u periodu od 16.12. do 25.12.2016. godine, nepoznato lice ili više njih iskoristio odsustvo vlasnika, te nakon nasilnog ulaska u unutrašnjost stana izvršilo premetačinu stvari i otuđilo izvjesnu količinu novca i zlatnog nakita. Sa lica mjesta izuzeti su tragovi i dokazi koji će biti predmet vještačenja. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“.

Policijski službenici Policijske stanice Rogatica, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli su izvještaj protiv N.G., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Narušavanje nepovredivosti stana“, „Laka tjelesna povreda“ i „Oštećenje tuđe stvari“.

Komentariši