Prohodnost puteva u Višegradu zadovoljavajuća

05.01.2017.

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je ulice u Višegradu, ali uprkos snijegu koji pada saobraćaj se na putevima u Višegradu odvija nesmetano, rečeno je Srni u preduzeću „Komunalac“ iz Višegrada.

Visina snijega iznosi 10 centimetara, a na čišćenju lokalnih puteva angažovane su mašine preduzeća „Komunalac“ iz Višegrada.

U „Komunalcu“ kažu da se na ulice posipa so i abrazivni materijal da ne bi došlo do smrzavanja, te dodaju da je sve spremno ako bude i većih padavina.

„Imamo i ljude koji lopatama čiste trotoare, tako da se može doći do svih važnijih ustanova“, kažu u ovom preduzeću.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević očistio je snijeg ispred opštine Višegrad, apelujući da građani očiste snijeg ispred ulaza u svoje zgrade, trotoare ispred kuća, ali i da oni koji mogu pomognu zimskoj službi.

„Ličnim primjerom sam pokazao kako bi svako trebao ispred svog objekta da očisti snijeg, koji je napadao. Svi se radujemo snijegu, a posebno najmlađi, a da bi omogućili bolju prohodnost potrebno je da svi doprinesemo čišćenju“, rekao je Đurević.

On je istakao da su svi građani jednaki, da je i načelnik građanin kao i svi ostali, koji treba da svojim primjerom ukaže na rad.Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je da je obaveza svih privrednih subjekata da očiste snijeg, te da je rukovodstvo opštine na ovaj način pokazalo da svi izađu ispred svojih objekata i da očiste snijeg.

Rukovodilac Radne jedinice „Romanijaputevi“ Višegrad Bogdan Đukanović rekao je da snijeg nije prouzrokovao probleme u saobraćaju, a da su svi regionalni i magistralni putevi prohodni.

Na prevoju Sjemeć visina snijega iznosi od 25 do 35 centimetra, a na ostalim putnim pravcima ima ugaženog snijega, pa se vozačima skreće pažnja na opreznu i uslovima puta prilagođenu vožnju.

Sve ekipe „Romanijaputeva“ su na terenu i čiste snijeg i posipaju abrazivni materijal.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.