Proslavite Božić u miru i bez upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo poziva građane da se u narednim danima suzdrže od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, kako bi božićni praznici protekli u miru i bez neželjenih posljedica.
U toku proslave Nove godine, na području Centra zabilježena je neznatna upotreba pirotehnike, uglavnom petardi, ali nije registrovan nijedan slučaj povređivanja djece i odraslih usljed nestručnog rukovanja.

Podsjećamo građane da je zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorijama, kao i u prostorijama gdje se okuplja veći broj lica. Zakonom o javnom redu i miru predviđena je novčana kazna od 300 do 900 KM za lica koja pale pirotehnička sredstva na mjestima i na način kojim se izaziva uznemirenost građana, dok je za lice koje neovlašteno upotrijebi vatreno oružje predviđena novčana kazna u iznosu od 400 do 1200 KM.

CJB Istočno Sarajevo takođe podsjeća vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i da ne sjedaju za volan pod uticajem alkohola, kako bi dani božićnih praznika protekli u miru i sreći.

Komentariši