Višegrad: Posebni slučajevi falsifikovanja isprave

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljena su dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, a dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad, tokom sprovođenja lokalne akcije pojačane kontrole zimske opreme i registarskih tablica, 17.01.2017. godine, u mjestu Brodar, opština Višegrad, zaustavili su putničko motorno vozilo „GolfA3“ kojim je upravljao D.T. Prilikom kontrole utvrđeno je da su registarske tablice na pomenutom vozilu i pripadajuća saobraćajna dozvola izdate u Policijskoj stanici Čajniče na ime D.T., a da se broj šasije ne podudara sa brojem navedenim u dokumentu. O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela Posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni sa svog vozila iste marke i tipa, registrovanog na njegovo ime, postavio registarske tablice na identičnio vozilo koje je u međuvremenu kupio radi dijelova. U toku je dokumentovanje predmeta i poodnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Policijski službenici Policijske stanice Čajniče, Okružnom tužilaštvu Trebinje podnijeli su izvještaj protiv N.B., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Komentariši