Foča: Razbijeni prozori na džamiji

20.01.2017.

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljena su dva krivična djela, nisu registrovana narušavanja javnog reda i mira, a dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

Policijskoj stanici Foča, 19.01.2017. godine, prijavljeno je da je u periodu od 13.01. do 19.01.2017. godine, nepoznati izvršilac ili više njih, na pomoćnom objektu Careve džamije u Foči polomio dva prozorska stakla i na fasadi ispisao „Partizan šampion“ i „Šiš“, te nacrtao tri krsta sa četiri slova „S“. O navedenoj prijavi obavješten je dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na identtifikaciji izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 18.01.2017. godine, oko 22,30 časova, N.V. je prijavio da je izvršen nasilan ulazak u njegovu trgovinsku radnju koja se nalazi u Ulici kasindolskog bataljona, opština Istočna Ilidža. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, te došli do saznanja da je u kritično vrijeme ispred prodavnice bilo parkirano putničko motorno vozilo „Peugeot“ svijetlo sive boje. Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da je nepoznati izvršilac nakon nasilnog ulaska u prodavnicu, iz unutrašnjosti otuđio čokolade, dezodoranse, te muške i ženske čarape.Navedenog dana, oko 22,50 časova patrola Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Novo Sarajevo, uočila je da je u Ulici kasindolskog bataljona došlo do slijetanja sa kolovoza putničkog motornog vozila „Peugeot“, te kontrolom zatečenog vozača utvrdila da se radi o E.H., nastanjen u Kantonu Sarajevo. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici PS I.N.Sarajevo koji su na zadnjem sjedištu vozila pronašli crnu torbu sa artiklima, za koje je imenovani izjavio da su otuđeni iz navedene trgovinske radnje. Osumnjičeni je lišen slobode, a vozilo je šlep službom prevezeno na parking prostor policijske stanice. U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv E.H. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.