Tri lica lišena slobode

23.01.2017.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla 20.01.2017. na letu iz Malmea lišili su slobode M.S. (1993) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „iznuda“. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova Tuzlanskog kantona.
Službenici Jedinice granične policije Višegrad 20.01.2017. lišili su slobode S.K. (1987), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnih djela „razbojnička krađa“ i „omogućavanje uživanja opojnih droga“. Lice je kontrolisano prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Uvac i predato službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.
Istog dana prilikom ulaska u BiH na MGP Rača lišen je slobode E.M. (1974) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Bijeljina bh. državljanina predali su pripadnicima Odjeljenja sudske policije sudova Tuzlanskog kantona.

Na tuzlanskom aerodromu otkriveni optički nišan i municija

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla 22.01.2017. godine na letu za Geteborg prilikom pregleda prtljaga dvojice državljana, koji su nosioci putnih isprava Bosne i Hercegovine i Švedske, otkrili su optički nišan i municiju bez dokumentacije o legalnom nabavljanju i posjedovanju. Kod S.A. (1976) otkriven je optički nišan te je, prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, predmet ustupljen Policijskoj stanici Živinice. Od M.M. (1962) oduzeta su četiri metka i protiv njega, prema naredbi tužioca spomenutog tužilaštva, biće podnijet izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

Na sarajevskom aerodromu državljanin BiH i Srbije lišen slobode

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 23.01.2017. godine lišili su slobode S.M. (1974), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim nadležni organ raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „trgovina ljudima“, „otmica/protivzakonito pritvaranje“, „seksualno iskorištavanje/prostitucija“ i „krivotvorenje dokumenata“. Lice je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo letom iz Beograda. S.M. biće predat službenicima Sudske policije Suda BiH na dalje postupanje.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.