Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga

27.01.2017.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo lišili su slobode G.N. i M.K. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.
Na osnovu operativnih saznanja da određena lica na području Istočnog Sarajeva vrše nabavku i prodaju narkotičkih sredstava, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge CJB I.Sarajevo, 25.01.12017. godine, realizovali su operativno taktičke mjere i radnje na širem području Lukavice, sa ciljem lišavanja slobode lica koja se bave navedenim radnjama. Istog dana, oko 20,50 časova, na parking prostoru u blizini zgrade fakulteta u Lukavici uočeno je da je jedno lice prišlo putničkom motornom vozilu „Mercedes“ kojim je upravljala M.K. i preuzelo kutiju cigareta. Policijski službenici izvršili su pretres lica M.R. koji se udaljavao od vozila, te su kod istog u kutiji cigareta pronašli dvije ručno napravljene cigarete sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Tokom informativnog razgovora došlo se do saznanja da je M.R. u više navrata kupovao navedenu opojnu drogu od lica N.G., za koje postoje operativna saznanja da koristi pomenuto vozilo „Mercedes“.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i uz saglasnost dežurnog tužioca izvršen je pretres porodične kuće i drugih objekata koje koristi N.G., te su tom prilikom pronađene 23 kesice sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, precizna vaga, jedan „džoint“ i dva mobilna telefona.Nakon obavljenog pretresa, N.G. i M.K. su lišeni slobode i privedeni su u službene prostorije policijske stanice, gdje su tokom kriminalističke obrade priznali izvršenje krivičnog djela.
U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv navedenih osumnjičenih lica biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu, dok će protiv M.R. nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.