Servisne informacije CJB Istočno Sarajevo

27.01.2017.

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljeno je pet krivičnih djela, nisu registrovana narušavanja javnog reda i mira, a dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

Policijskoj stanici Pale, 26.01.2017. godine, kontrolni lugar ŠG „Jahorina“ Pale je prijavio da je u rejonu Jasenove pronašao veći broj trupaca koji su nelegalno posječeni od strane nepoznatih lica. Po ovlaštenju dežurnog tužioca, u prisustvu radnika navedenog šumskog gazdinstva izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da se u šumi državne svojine nalazi 40 komada trupaca jele i smrče koji nisu obilježeni šumskim žigom, ukupne drvne mase oko 8,5 metara kubnih. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice O.P. Istog dana osumnjičeni je pronađen i priveden u službene prostorije gdje je tokom kriminalističke obrade priznao izvršenje krivičnog djela. U toku je dokumentovanje predmeta i podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Prilikom pretresa porodične kuće i pratećih objekata koje koristi M.C., policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo pronašli su i oduzeli jednu prepravljenu vojničku pušku za koju imenovani nije posjedovao oružni list, kao ni dozvolu za držanje vatrenog oružja. Po ovlaštenju dežurnog tužioca preduzimaju se mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.