Ustikolina: Prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene

15.02.2017.

Iako su i sami preživjeli strahote i progone u posljednjem ratu, Srbi iz nekadašnje fočanske mjesne zajednice Ustikolina, koja je nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma postala opština u Federaciji BiH, okupljeni oko Srpske pravoslavne crkve pokrenuli su dobrotvornu akciju.U toku je prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene, kao i za toplifikaciju hrama i parohijske kuće u Ustikolini.

Dobrotvorstvo ove akcije, između ostalih, osjetile su i sestre Sandra i Marjana Majkić koje bez roditelja žive sa djedom i bakom u fočanskom naselju Donje Polje. San o dugopriželjkivanom lap-topu se ostvario. Zahvalne su darodavcima.

Podrška Srpskoj Pravoslavnoj crkvenoj opštini jabučkoj sa sjedištem u Ustikolini, pristiže sa brojnih adresa.

Najugroženiji bez obzira na nacionalnost i vjeroispivijest dobiće pomoć.

Milan Gagović, predsjednik Crkvenog odbora Srpske pravoslavne crkvene opštine jabučke kaže da je poruka same akcije da se pruži podrška socijalno ugroženim porodicama i da im se da do znanja da nisu sami u teškim momentima.U toku je uređenje i toplifikacija ustikoljanskog Svetotrojičkog hrama. Truda ne žali i šezdesetosmogodišnji Momir Marić, koji je skoro pedeset godina član Crkvenog odbora.

“Nadamo se da ćemo prikupiti sredstava i za jednu i za drugu akciju. Prije svega to treba da radimo u slavu Božiju i za korist naroda”, istakao je jerej Nikola Kovač, paroh jabučki.

Dobrotvorna večera biće organizovana 16. februara na kojoj inicijatori očekuju da će dobiti podršku da bi uspješno priveli kraju započete poslove.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.