Lišeni slobode zbog krivičnih djela „Razbojništva“

17.02.2017.

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo lišili su slobode E.R., S.R. i A.M., svi nastanjeni na području Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području Istočnog Sarajeva izvršili dva krivična djela „Razbojništva“ i jedno krivično djelo „Razbojništvo“ u pokušaju.
Osumnjičeni E.R. i S.R. se terete da su u januaru 2017. godine, zajedno sa A.K. koji ih je dovezao na područje Istočnog Sarajeva, izvršili kd „Razbojništvo“ u sportskoj kladionici „Premier“, kada su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnice otuđili izvjesnu količinu novca. Tokom kriminalističke obrade E.R. je priznao da je i u februaru tekuće godine zajedno sa S.R. počinio isto krivično djelo u sportskoj kladionici „Astra“, nakon čega su se sa iznajmljenim motornim vozilom „GolfA6“ udaljili u pravcu Kantona Sarajevo.
Istragom je takođe utvrđeno da je E.R. 12. februara tekuće godine zajedno sa A.M. pokušao izvršiti kd „Razbojništvo“ nad radnicom sportske kladionice „Astra“ locirane na području opštine Istočna Ilidža. Prema izjavi radnice kao i jednog građanina koji je uočio i prepoznao sumnjiva lica, pomenuta A.M. je obilazila i ulazila u sportske kladionice, dok je jedno muško lice čekalo ispred ulaznih vrata.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su u izvršenju krivičnih djela izvršioci koristili putničko motorno vozilo „GolfA6“ koje je u prethodnom periodu uočeno od strane policijskih službenika na području opštine Istočna Ilidža, a za koje je naknadnim provjerama utvrđeno da je u septembru prošle godine ugovorom iznajmljeno licu K.K. U saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo predmetno vozilo je privremeno oduzeto i deponovano na parking prostor policijske stanice. Uz saglasnost dežurnog tužioca i odobrenje Okružnog suda Istočno Sarajeva, izvršen je pretres navedenog vozila, te je tom prilikom u unutrašnjosti pronađena garderoba za koju postoji osnov sumnje da je E.R. koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.
U toku je kriminalistička obrada nad S.R. i A.M., nakon čega će Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen odgovarajući izvještaj

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo poziva građane da ukoliko imaju određena saznanja i korisne informacije o izvršiocima bilo kojih krivičnih djela, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu na besplatan i anoniman broj 122, te na taj način pomognu i doprinesu bržem rasvjetljavanju krivičnih djela kao i procesuiranju izvršilaca.

PORTPAROL
Danka Tešić

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.