Apel za pomoć Snežani Puhalo iz Kalinovika

25.02.2017.

Snežana Puhalo iz Kalinovika sutra će avionom Vlade, po odobrenju predsjednika Republike, biti prevezena u Padovu, na hitnu transplantaciju jetre. To je jedini spas za 24-godišnju djevojku, kojoj je dijagnostifikovana Vilsonova bolest u posljednjem stadijumu. Za bolničke troškove i operaciju potreban je novac. Ovo je prilika da pokažemo koliko smo humani.Od vedre i vesele studentkinje razredne nastave, koja se radovala životu, Snežana je gotovo preko noći postala hrabri borac za svaki novi minut ili sat života. Ljekari Beogradske VMA uspostavili su dijagnozu – Vilsonova bolest ili poremećaj metabolizma koji dovodi do patološkog skupljanja bakra u tkivu. Јetra je uništena, a Snežana je trenutno smještena u izolaciji pod stalnim nadzorom hepatologa, na intenzivnom odjeljenju bolnice u Foči.

Transplantacija, ali ne od živog donora, za Snežananin organizam, jedini je spas! Petočlana porodica sa samo jednom platom, i uz pomoć Kalinovačke administracije, obezbijedila je novac samo za predoperacionu hospitalizaciju u Padovi. Predračunska vrijednost transplantacije i bolničkog liječenja nakon toga, minimalno 85.000 evra.Previše skromni i previše ponosni da mole za pomoć, na snimanje je porodica jedva pristala. Prevagnula je, ipak, ljubav prema Snežani. A ona kao sedmogodišnja djevojčica sa dva brata i sestrom, ostala je bez majke! Samohrani otac Milenko, punih 17 godina borio se da svoju djecu izvede na pravi put. Da od njih napravi čestite ljude. U tome je uspio! I sam narušenog zdravlja, sada ima samo jednu želju – da spasi svoju Snežanu!

Za pomoć koja Snežani Puhalo život znači, kod NLB banke otvoreni su računi. Od 1. marta u funkciji će biti i MTEL-ov humanitarni broj 1415. Hoćemo li reagovati na suze poštenog gorštaka, koji do sada za pomoć nije znao. Niti je od koga tražio.

Računi otvoreni kod NLB banke a.d. Banjaluka

562-006-81086626-27 (KM)

IBAN: BA 395620068137887951 /SWIFT BIC RAZBBA22 /devizni račun/ na ime Snežana Puhalo.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.