Snežana Puhalo, avionom Vlade, prevezena na liječenje u Padovu

26.02.2017.

Snežana Puhalo prevezena je, avionom Vlade, na liječenje u Padovu, gdje bi trebalo da joj bude transplantirana jetra. Za skupo liječenje sav novac još nije obezbijeđen. Nakon sinoćnjeg priloga, u našu redakciju već su počeli stizati pozivi.U decembru prošle godine pojavili su se prvi simptomi, a već u januaru ljekari beogradske VMA konstatovali su Vilsonovu bolest, od koje je Snežani stradala jetra. Danas je, nakon duge i stroge izolacije, prvi put zakoračila izvan sobe fočanske bolnice.

“Želim da se zahvalim svima koji su pomogli i koji to namjeravaju. Posebno se zahvaljujem načelnici Kalinovika Milevi Komlenović”, rekla je kroz suze Snežana pred polazak.

Hrabra studentkinja vjeruje u ozdravljenje. S njom u Padovu krenuo je i brat Milan koji će joj biti velika.

O novcu je najteže govoriti časnoj i skromnoj porodici Puhalo. Teško im je tražiti pomoć, a najmanje 85 hiljada evra biće potrebno za boravak u bolnici, lijekove, postoperativni tretman…”Imam potvrdu da će finansijska pomoć stići iz kabineta predsjednika Republike, a naznake stižu i iz kabineta člana Predsjedništva iz RS. Određeni broj građana, opštine, ljudi, zovu i pitaju do kada je rok za pomoć. Moram istaći da je najveći donator IFT hidroelektrana Ulog, naš koncesionar koja je uplatila 20 hiljada maraka”, naglasila je načelnica Komlenović.

Prenosimo Snežanine riječi, jer suze su je spriječile da sama zahvali ljekarima i osoblju fočanske bolnice, kao i predsjedniku, zahvaljujući kome, prvi put leti avionom. Drugi put, očekujemo, da nam doleti zdrava.

Od 1. marta biće aktiviran MTEL-ov humanitarni broj 1415, a na ime Snežane Puhalo u NLB banci otvoreni su računi.

Računi otvoreni kod NLB banke a.d. Banjaluka

562-006-81086626-27 (KM)

IBAN: BA 395620068137887951 /SWIFT BIC RAZBBA22 /devizni račun/ na ime Snežana Puhalo.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.