Servisne informacije CJB Istočno Sarajevo za 01.03. 2017. godine

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljena su dva krivična djela, jedno narušavanje janog reda i mira, a dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.

U mjestu Nevačka, opština Han Pijesak, nepoznata lica su nasilno otvorila drvena ulazna vrata Zemljoradničke zadruge u izgradnji, a zatim ih bacila na već postojeću vatru u neposrednoj blizini objekta. Uviđajem je utvrđeno da je otvoreni plamen zahvatio metalni ormar sa električnim brojilom koje je djelimično oštećeno, dok su vrata sa štokom u potpunosti izgorjela. O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Stanici javne bezbjednosti Pale, 01.03.2017. godine, prijavljeno je da je u dvorištu Studentskog centra Pale, od strane nepoznatih lica posječeno i odvučeno oko tridesetak stabala četinara. Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da se na navedenoj lokaciji nalaze panjevi 26 posječenih stabala celuloznog drveta manjeg prečnika. U toku je rad na identifikaciji izvršilaca i dokumentovanju krivičnog djela Šumska krađa.

Na dionici magistralnog puta Ljubogošta – Cmiljeva Stijena, u mjestu Rogoušići, opština Pale, 01.03.2017. godine, oko 16,45 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali V.Č., koji je upravljao putničkim motornim vozilom „Peugeot“ i A.H. koja je upravljala pmv „Škoda“.

Uviđajem je utvrđeno da je do nezgode došlo kada je vozač V.Č. izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu saobraćajnu stranu, nakon čega je prednjim dijelom vozila udario u „škodu“. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teško je povrijeđena A.Š., suvozač u „škodi“ i S.M., saputnik u „pežou“. Povrijeđena lica su nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Pale, prevezena u KCUM Koševo. Tačan uzrok saobraćajne nezgode biće naknadno utvrđen.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli su izvještaj protiv N.R. , zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PORTPAROL
Danka Tešić

Komentariši