Foča: Postavio lažne tablice na vozilo

03.03.2017.

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljena su četiri krivična djela, jedno narušavanje janog reda i mira, a dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

U toku noći 01/02.03.2017. godine, nepoznati izvršilac ili više njih, nasilno je ušao u poslovni objekat vlasništvo D.Đ. Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da je iz unutrašnjosti otuđen električni i ručni alat. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“.

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Foča, prilikom kontrole putničkog motornog vozila „GolfA2“ kojim je upravljao A.P., utvrdili su da je važenje registracije za navedeno vozilo isteklo u novembru 2015. godine, te da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Po ovlaštenju dežurnog tužioca preduzimaju se mjere i rade na dokumentovanju krivičnog djela „Falsifikovanje isprave“.

Na šumskom putu, u mjestu Ravna Romanija, opština Sokolac, policijski službenici su zatekli lica O.P. i S.P. kako vrše utovar otuđene oblove građe na teretno motorno vozilo bez registarskih oznaka. Uz saglasnost dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, a tačnu količinu drvne mase naknadno će utvrditi radnici Šumskog gazdinstva „Romanija“ Sokolac. Tokom kriminalističke obrade osumnjičeni su priznali izvršenje krivičnog djela „Šumska krađa“. Dokumentovanje predmeta je u toku.

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli su izvještaj protiv E.J., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Razbojništvo“.

Policijski službenici Policijske stanice Han Pijesak, 02.03.2017. godine, lišili su slobode I.Đ. i A.I., zbog postojanja osnova sumnje da su u mjestu Nevačka, opština Han Pijesak, oštetili i skinuli drvena ulazna vrata Zemljoradničke zadruge u izgradnji, a zatim ih bacili na već postojeću vatru u neposrednoj blizini objekta. Uviđajem je utvrđeno da je otvoreni plamen zahvatio metalni ormar sa električnim brojilom koje je djelimično oštećeno, dok su vrata sa štokom u potpunosti izgorjela.. Tokom kriminalističke obrade osumnjičeni su priznali izvršenje krivičnog djela „Oštećenje tuđe stvari“. U toku je dokumentovanje predmeta.

PORTPAROL
Danka Tešić

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.