Neophodna pomoć za liječenje teško oboljelog dječaka Milana Simetića

Za transplantaciju jetre i bubrega trinaestogodišnjeg Milana Simetića iz Kalabača kod Šekovića, koji boluje od teškog poremećaja ovih organa, neophodno je prikupiti 300 hiljada evra. Operacija bi bila izvedena u italijanskoj Padovi, a novac, porodica ovog dječaka u kojoj su svi nezaposleni – nema.Dječak Milan od osmog mjeseca po rođenju ima probleme sa bubrezima, koji su prije četiri mjeseca potpuno otkazali. Oboljela je i jetra.

Od oktobra je sa majkom na liječenju u Beogradu. Da bi preživio, neophodna je hitna transplantacija u Italiji, za koju je potrebno 300 hiljada evra.

“Znači, moramo da budemo uz njega, ako ode za Italiju i ja i supruga. Naši troškovi su posebno, ajde to je i nebitno, mi ćemo se boriti kako znamo i umijemo, samo kako bi našem Milanu pomogli jedan novi život”, govori Јoviša Simetić, Milanov otac.Milanova najstarija sestra Mileva, takođe ima problema sa bubrezima.

“Moja najveća želja je da se moj brat što prije izliječi, da se vrati kući, da nastavi normalan život, zajedno s nama. Nadam se da ćemo uspjeti u tome uz pomoć dobrih i humanih ljudi”, kaže i Milanova sestra Mileva Simetić.

Istu želju imaju i otac i majka, brat i sestra blizanci Ivan i Ivana. U najznačajnijoj borbi Simetića možemo doprinijeti svi.

“Pozvao bih sada sve ljude, građane Republike Srpske da iskoriste mogućnost i do 31. marta da okrenu makar jednom humanitarni broj 1413, jer ta jedna konvertibilna marka mnogo pomaže Milanu i on je svaki dan sve bliže izliječenju”, apelovao je i Željko Ristić, Milanov profesor istorije.

Milanu nije potrebno naše sažaljenje, već naša pomoć. Јedan od načina je da pozovemo humanitarni broj 1413 ili da uplatimo novac na žiro račun.

SWIFT CODE: PAVLBA 22
IBAN: BA 39 554 203 001347 12 43
Pavlovic International Bank a.d Slobomir-Bijeljina

Račun u konvertibilnim markama
554-303-002847-12-73
Pavlović banka Šekovići
Uplate vršiti na ime: Milan (Јoviša) Simetić

Komentariši