“Nezavisne” u dobojskoj Medicinskoj školi: Suze i šok zbog stradanja drugarica

14.03.2017.

DOBOJ – Nismo se oporavili od nedavnog gubitka dvije učenice, koje su poginule prije godinu i po dana, kada ih je u Petrovu udario automobil, a sada nas je ponovo zadesila tragedija.

To su za “Nezavisne” kazali u dobojskoj Medicinskoj školi, koju su pohađale tragično stradale Kristina Đedovac (17) i njena sestra Nikolina (18), a koja je sinoć preminula u UKC RS.

Tri člana porodice Đedovac, odnosno Kristina i njeni roditelji Zlatko (53) i Slavica (46), koji su poginuli kada je u njihov pasat na pružnom prelazu prekjuče udario voz, biće sahranjena danas u 13 časova na groblju u Stanovima. Vrijeme i mjesto sahrane Nikoline biće naknadno poznati.

Zbog ove strašne tragedije gradonačelnik Obren Petrović proglasio je 14. mart danom žalosti.

Mirela Simić, direktor škole, nije pristala na zvaničan razgovor, niti nam je dozvolila da razgovaramo sa Kristininim drugarima, đacima odjeljenja II-2, smjer medicinski tehničar, jer su, kako je navela u stanju šoka.

“Njima je danas (juče) bio prvi zajednički susret nakon tragedije. Djeca plaču, u šoku su. S njima je sada školski pedagog. Zabrinuti smo za đake zato što među njima ima dosta putnika, odnosno djece koja putuju u školu iz drugih gradova u Doboj”, kazala je Simićeva.

Zbog ove tragedije juče na nastavu nisu došli đaci trećeg razreda Medicinske škole, koji pohađa Nikolina.

Inače, Medicinska škola je prije godinu i po dana tako|e izgubila dvije učenice, a koje su poginule kada ih je u Petrovu udario automobil.

Dan nakon tragedije, juče smo na licu mjesta, na pružnom prelazu u Stanovima, sreli predstavnike Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, “Željeznica RS” i saobraćajnog inspektora u Gradskoj upravi Doboj.

Milija Radović, direktor Agencije, kaže da se vizuelnim pregledom moglo utvrditi da je “obezbijeđena preglednost dovoljne dužine da se vozač uvjeri u nailazak voza”, ali da se o uzroku nesreće još ne može govoriti.

Šta se tačno desilo kobne noći i zašto je pasat ostao na pružnom prelazu pri nailasku voza, nije jasno ni mještanima Stanova, koji pričaju da navodno stradali Zlatko nije bio vozač jer je imao simptome noćnog sljepila, zbog čega je njegova supruga Slavica vozila.

“Pokojni Zlatko je moj komšija i školski drug. Teško mi je bilo šta reći. Bio sam juče kod njegove kuće. Ovaj pružni prelaz je glavni ulaz u selo, koje ima više od 300 kuća. Nije dobra preglednost, jer moraš autom doći skoro na prugu da bi vidio da li ide voz. Sedam nesreća je ovdje bilo u roku od dvije godine. Šta to znači? Znači da nešto ne štima”, kaže Zlatko Popović.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.