Porodica Arslanović iz Novog Grada moli za pomoć: Bebi treba hrana, a ocu lijekovi

14.03.2017.

NOVI GRAD – Tročlana porodica Arslanović iz Novog Grada živi u teškim materijalnim uslovima s osmomjesečnom bebom, pa apeluju za pomoć.

Iako mladi, bračni par Enisa i Ismet nikako da se izbore s nagomilanim problemima kao što su besparica, nezaposlenost, neadekvatan smještaj i bolest.

Enisa Arslanović (21) kaže da ona ne radi, kao ni muž Ismet (31), koji se nalazi u teškom zdravstvenom stanju nakon što je nedavno imao infarkt.

Ona kaže da im treba pomoć, ali bi najviše željela da bar ona nađe posao, što bi značilo siguran hljeb u rukama. Enisa kaže da ima završenu osnovnu školu, te da bi radila svaki pošten posao da može da prehrani bebu i obezbijedi lijekove bolesnom suprugu.

“Njemu svaki mjesec treba 100 KM za lijekove, a zbog bolesti sada nije u mogućnosti da radi. Imamo bebu, kojoj su potrebni hrana, mlijeko, pelene. Mjesečno imamo samo 70 KM materinskog dodatka”, kaže Enisa i dodaje da je svaka pomoć u vidu najpotrebnijih stvari za normalan život uvijek dobrodošla.

Svi oni koji žele da pomognu porodici Arslanović mogu s njima stupiti u kontakt putem broja telefona 065/666231. Takođe, tu je i žiro račun1613000072211802, na ime Ismet Arslanović, Raiffeisen banka. Enisa kaže da se obraćala Centru sa socijalni rad i da je dobila jednokratnu pomoć od 100 KM, a da joj je načelnica Novog Grada Snježana Rajilić dala 50 KM pomoći.

“Sada radim kada me neko pozove da čistim kuću, cijepam drva i ostale poslove, ali s tim nikada ne znate kada ćete imati posla i da li ćete moći prehraniti porodicu”, navodi Enisa.

Govori da ni kuća u kojoj žive nije njihova nego je dijele s rođakom muža.

U Centru za socijalni rad u Novom Gradu rekli su da se Enisa Arslanović može obratiti za jednokratnu pomoć.

“Jednokratna novčana pomoć kreće se od 50 do 100 KM u zavisnosti koliko trenutno imamo na raspolaganju. Ukoliko stranka ispunjava uslove ona će dobiti sredstva nakon što se podijeli redovna novčana pomoć. Ova vrsta naknade može se ostvariti više puta godišnje”, rekli su u Centru za socijalni rad. Oni ističu da kada je liječenje u pitanju stranka treba da donese dokaze o bolesti pa da se nađe način kako da se uputi pomoć i po tom osnovu.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.