Požar u Biševićima kod Rudog

22.03.2017.

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljeno je šest krivičnih djela, dva narušavanja javnog reda i mira, a dogodila se jedna saobraćajna nezgoda.

U rejonu sela Biševići, opština Rudo. 20.03.2017. godine oko 18,00 časova, došlo je do požara koji je zahvatio borovu šumu, travu i nisko rastinje u površini od oko 3,5 hektara. Nakon lokalizovanja požara od strane pripadnika vatrogasnog društva, po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da je uzrok požara najvjerovatnije ljudski faktor. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je lice M.A. palio korov na imanju, nakon čega se vatra proširila na nisko rastinje i dio borove šume. U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Izazivanje opšte opasnosti“.

Policijskoj stanici Pale, 21.03.2017. godine, oštećena je prijavila da joj je njen brat putem telefona uputio ozbiljne prijetnje po život. O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na kompletiranju i dokumentovanju predmeta.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 21.03.2017. godine, oštećeni je prijavio da ga njegov sin psihički maltretira, prijeti mu i tjera ga da izađe iz stana. Po ovlaštenju dežurnog tužioca policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“.

U Ulici Petra Bojovića, opština Foča, dana 21.03.2017. godine, nepoznati izvršilac je otuđio mobilni telefon iz torbice vlasništvo M.D. Po ovlaštenju dežurnog tužioca policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“.

Policijskj stanici Istočno Novo Sarajevo, 21.03.2017. godine, D.V. je prijavio da je u naselju Lukavica, njegov stric D.V. zapalio travu na svojoj parceli i da se vatra proširila na njegov posjed i zahvatila tri havarisane školjke putničkih motornih vozila. Pripadnici Vatrogasne jedinice I.N.Sarajevo izašli su na lice mjesta i lokalizovali požar. Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj. U toku je rad na dokumentovanju predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog nadležnom tužilaštvu biti podnesen odgovarajući izvještaj.

Policijskoj stanici Sokolac, 21.03.2017. godine, J.T. je prijavio da je J.V sa još jednim licem., bez odobrenja, na njegovoj zemljišnoj parceli posjekao i odvukao deset stabala bora i dva stabla jasike. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i uz saglasnost dežurnog tužioca izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo J.K., kojom prilikom nisu pronađeni traženi predmeti. Istraga je u toku.

.
PORTPAROL
Danka Tešić

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.