Prikupljena sredstva za Sofijino liječenje!

Potrebnih 270 hiljada dolara za liječenje Sofije Mićević iz Banjaluke prikupljeno je!Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uplatio je danas u 13 časova 200.000 KM za finansiranje troškova operacije za trogodišnju Sofiju Mićević iz Banjaluke u zdravstvenoj ustanovi “JonsHopkinsMedicineInternational”u Baltimoru.
Sama procedura transakcije novca sa računa u banci u Republici Srpskoj, na račun banke u SAD trajaće, kako navode, najduže dva dana, po informacijama dobijenim u banci.
Trogodišnja Sofija boluje od akutne minfoblastne leukemije.
Iz Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekli su da, kada je u pitanju ubrzavanje procesa odlaska Sofije Mićević u SAD, još uvijek očekuju odgovor sa klinike “JonsHopkinsMedicineInternational” u Baltimoru.
“Imajući u vidu zdravstveno stanje djevojčice, ministarstvo je prošle sedmice uputilo dopis ovoj zdravstvenoj ustanovi sa molbom da se mala Sofija što prije primi na liječenje u Baltimoru i da se uplati depozit, a da se ostatak novca uplati u toku njenog liječenja. Odgovor ove zdravstvene ustanove očekujemo u što skorijem roku”, naveli su iz ovog ministarstva.
Kako ističu, u prethodnom periodu već su ostvarili uspješnu saradnju sa ovom zdravstvenom ustanovom i očekuju pozitivan odgovor.
Sofijina porodica i volonteri apeluju na Savjet ministara BiH i Ambasadu SAD u BiH da po hitnoj proceduri omoguće dobijanje vize za Sofiju i njenu porodicu.
Podsjećamo, za liječenje djevojčice potrebno je 270.000 dolara, odnosno oko 487.000 KM.

Komentariši