Foča : Nasilan ulazak u porodične kuće

28.03.2017.

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljeno je sedam krivičnih djela, nisu registrovana narušavanja javnog reda i mira, a dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

U selu Donje Papratno, opština Foča, u periodu od 19.03. do 25.03. 2017. godine, nepoznato lice ili više njih izvršilo je nasilan ulazak u porodične kuće vlasništvo A.S. i H.A. Uviđajem je utvrđeno da je iz unutrašnjosti navedenih objekata otuđena veća količina poljoprivrednog alata, dvije solarne ploče, tri akumulatora i sitni kućni predmeti. Po ovlaštenju dežurnog tužioca policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“.

Policijskoj stanici Trnovo, 27.03.2017. godine, oko 04,00 časova, prijavljeno je da je nad radnikom benzinske pumpe koja se nalazi u Trnovu, izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, te došli do saznanja da su u izvršenju navedenog krivičnog djela učestvovala četiri lica koja su se vozilom dovezla pred ulazna vrata benzinske pumpe. Nakon što su trojica maskiranih izvršilaca izašli iz vozila, jedan od njih je ispalio metak iz vatrenog oružja te naredio radniku pumpe da mu preda novac iz kase, dok se drugo lice sa automatskom puškom uputilo na sprat gdje se nalazi kafe bar i od konobara tražilo da mu preda novac od pazara.

Nakon što su otuđili određenu količinu novca, izvršioci su se vozilom udaljili sa lica mjesta. O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na identifikaciji izvršilaca i rasvjetljavanju krivičnog djela „Razbojništvo“.

PORTPAROL
Danka Tešić

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.