Višegrad: Prevara u osiguravajućoj kući

30.03.2017.

U toku protekla 24 časa na području Centra prijavljena su dva krivična djela, nisu registrovana narušavanja javno reda i mira, a dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.

Policijskoj stanici Višegrad, 29.03.2017. godine, D.F., zaposlen u osiguravajućoj kući u Višegradu, prijavio je da ga je 21.03.2017. godine, telefonom pozvalo lice koje se predstavilo kao E.F., te kao vlasnik firme „E&M“ d.o.o., kojom prilikom su se načelno dogovorili oko registracije četiri putnička motorna vozila. Prema izjavi prijavitelja, narednog dana, nakon što je D.F. preuzeo dokumentaciju od E.F., popunio je uplatnice za registraciju navedena četiri vozila, te mu ih predao uz dogovor da se nađu odmah nakon što E.F. izvrši uplatu. Nakon što su istog dana razmjenili polise osiguranja i uplatnice sa pečatom navedene firme i loše vidljivim pečatom banke, D.F. je kontaktirao sjedište osiguravajuće kuće, te došao do saznanja da nisu izvršene uplate za dogovorena četiri vozila za koja mu je predao polise osiguranja u iznosu od preko 2.500,00 KM. O navedenoj prijavi obavješten je dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela „Prevara“.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo ponijeli su izvještaj prtiv R.J., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelu „Izazivanje požara“.

U Ulici trnovskog bataljona, opština Trnovo, 29.03.2017. godine, nepoznato lice je, najvjerovatnije prilikom paljenja trave i otpada, zapalilo niskonaponski 10 KV kabal kojom prilikom je izgorio zaštitni plašt i zaštitno crijevo dužine tri metra.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Policijskoj stanici Foča, 29.03.2017. godine, prijavljeno je da se na lokalnom putu u mjestu Orahovo, opština Foča, navedenog dana oko 18,30 časova, dogodila saobraćajna nezgoda, te da su povrijeđena lica prevezena u bolnicu Foča. Odmah nakon prijave policijski službenici su upućeni u navedenu ustanovu gdje su došli do saznanja da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo jedno vozilo u kome se nalazilo šest lica. Do nezgode je najvjerovatnije došlo kada je V.V. koji je upravljao putničkim motornim vozilom „VW Kombi“, vršeći radnju vožnje unazad, vozilom sletio sa kolovoza i prevrnuo se. Tom prilikom teške tjelesne povrede su zadobila četiri lica: navedeni vozač, te putnici u vozilu M.J., M.V., i trgodišnja djevojčica.
Alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu (1, 41 g/kg). Policijski službenici su izvršili fotografisanje lica mjesta saobraćajne nezgode, a zbog nepristpačnosti terena i smanjene vidljivosti, uviđaj će biti izvršen danas, 30.03.2017. hodine.

PORTPAROL
Danka Tešić

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.